Dania główne


BURGERY/KOTLECIKI:


 Kotleciki z kaszy kuskus

Piekielne burgery jaglano- dyniowe

Kotleciki z soczewicy

 Falafel

 Burgery gryczane z brokułami


 Wegetariański talerz 


Krem brokułowy z kotlecikami warzywnymi 

Burgery buraczkowe w bułce otrębowej 

 Burgery z botwinką i chłodnik wiosenny 


  Kotlety z ciecierzycy i bobu 


Chłodnik ogórkowy z kotlecikami z cukinią 


 Burgery z bobu

Dyniowe burgery z kaszy jaglanej i amarantusa


Kotlety z selera i soczewicy 

Szaszłyki z czarnej fasoli 

Fasolowe burgery z batatami 


Koperkowe kotleciki z dynią 

Kotlety z fasoli mung 

Buraczkowe kotlety z kaszy bulgur 

Batatowe kotleciki z kolorową komosą i selerem naciowym 

Kotleciki z quinoa z trawą pszeniczną i sosem z bobu 


Pulpety ryżowe z farszem strączkowym i sosem pomidorowym 

Selerowe burgery z gryki w sezamie 


Jaglane burgery z dynią i groszkiem 


Ryżowe kotleciki z fenkułem i babką płesznik 

Jaglano- pietruszkowe burgery w bułce gryczanej

Kotlety fasolowe z pietruszką 


Dyniowe kotlety jaglane z czarną komosą 

Fit burgery z indykiem w bułce konopnej z sosem owocowym 

Kotlety jaglane ze szpinakiem 

Kotleciki curry z kiszonej kapusty z czarnuszką 

Kotleciki jaglane z brokułem i nacią marchewki 

Kotlety ziemniaczane z płatkami drożdżowymi i jarmużem 


Fasolowe burgery z algami dulse w ciecierzycowej bułce 

Filet z indyka w chrupiącej panierce 

Kotleciki z kurczaka z bobem i płatkami kukurydzianymi 

Kotleciki z dorsza z pieczonymi ziemniakami 

Dyniowe burgery jaglane z ogórkami małosolnymi

Kotleciki jaglane z pieczarkami 

Kotleciki jaglane z groszkiem i sos szpinakowy
 
WARZYWA FASZEROWANE:

Dynia faszerowana


 Bakłażan faszerowany czarnym ryżem 


 Pomidory nafaszerowane amarantusem 

Dynia faszerowana bulgur i buraczkami


Cykoria zapiekana z sosem pomidorowym

Grillowane bataty z kolorowym ryżem i sosem z trawy pszenicznej 

Kalarepy faszerowane czarnym ryżem i soczewicą 

Dynia faszerowana risotto pomidorowym z bazylią


Batat zapiekany z sosem sojowym spaghetti 

Pomidory faszerowane dzikim ryżem i brokułem 

Papryki faszerowane kaszą jaglaną i algami 


Papryka faszerowana kaszą jaglaną i pieczarkami

Z PIEKARNIKA: 

Pizza z polenty

 
Pizza z kalafiora


 Pasztet z soczewicy z warzywami

Zapiekanka z kaszy gryczanej  

Zapiekanka jaglana ze szpinakiem i burakami 


Dyniowa pizza jaglana z musem buraczkowym 

Wegański pasztet marchewkowo- buraczkowy

Warzywna zapiekanka z kaszy bulgur 


Pieczone pierożki z soczewicą 


Ciecierzycowa tarta z musem dyniowym i pomidorkami 

Strączkowe paszteciki z grzybami shiitake 


Warzywna pizza na cieście z korzeniem maca 

Gryczany pasztet z bobem i młodym jęczmieniem 

Amarantusowy pasztet z fasoli mung 

Słoneczna tarta jaglana ze szparagami 

Zapiekanka jaglana z czarną fasolką i botwiną 

Ryżowa tarta z bobem i bazylią

Cukiniowy pasztet z zielonej soczewicy  


Pizza gryczana z warzywami 

Gnocchi jaglane z dynią 

Bezglutenowe krokiety w sezamie 

Gryczana zapiekanka z wakame i warzywami

Pizza fit na spodzie z mąki z ciecierzycy

Pizza na spodzie z komosy ryżowej z brokułem 


Faszerowane muszle w sosie dyniowym ze szparagami 

Tarta z czerwonego ryżu z musem dyniowym i fasolką 

Jęczmienna pizza ze szparagami i cukinią 

Kasza jaglana zapiekana z warzywami i jajkami 

Łosoś z dzikim ryżem


Zapiekanka jaglana z warzywami  

Dorsz pieczony w warzywach z suszonymi pomidorami i ryżem

Warzywa zapiekane pod jaglaną skorupką 

Dietetyczna ryba po grecku  


Zapiekanka jaglana z papryką i brokułem 

Wegańska bezglutenowa pizza

SAJGONKI/SUSHI: 


Sajgonki na puree brokułowo- koperkowym z pieczoną dynią

 
Warzywne sajgonki z sezamem i pastą z bobu 


 Wiosenne spring rolls

 
 Wegetariańskie sushi 


Sushi po polsku 


Sajgonki z czerwoną komosą i dynią 


Pomidorowe sushi z grzybami mun 

Ryżowe sakiewki z farszem strączkowym i trawą pszeniczną 

Marchewkowe sajgonki z czerwonym ryżem i canihua 


Sushi z czerwonym ryżem i konopią 

Sajgonki z czerwonym ryżem 


Sajgonki zapiekane w sezamie 

Wegańskie sushi z nutą słodyczy 

Sajgonki z dzikim ryżem i jajkiem 


Sushi z wędzonymi rybami 

KASZE-RYŻE-ZIARNA-WARZYWA:

Szparagi na czarnym ryżu i pieczonej dyni piżmowej 


Wegańskie gołąbki w liściach botwiny 


Sałatka z  botwiną, kaszą gryczaną i dynią

Quinoa z pieczonymi warzywami 

Kolorowy warzywny amarantus 


Czarny ryż na kwiecie z cukinii


Spaghetti z cukinii 

Knedle jaglane z dynią


Słoneczny ryż z warzywami

Kukurydziane kopytka na puree dyniowym 


Curry dyniowe z wegańskimi pulpetami i chipsami z jarmużu 

Sałatka z kuskusu i pieczonych warzyw 

Sałatka z komosy na łódkach dyniowych


Sezamowe kluski jaglane z topinamburem 

Sałatka z kuskusem i ciecierzycą 

Warzywny pilaw z kaszy bulgur z fasolką pinto 

Piramidki z kuskusu kukurydzianego z kolorową sałatką 

Kolorowy ryż pomidorowy 


Szparagi na czerwonej komosie z sosem koperkowym i nasionami konopi 

Pomidorowe curry z ciecierzycą 

Kolorowa sałatka z kukurydzianym kuskusem i soczewicą

Wytrawne tarty z pestek dyni z pomidorkami 


Sałatka z młodym groszkiem i kalarepą 


Zielona sałatka z czarnym ryżem i mieszanką ziaren

Rolada z polenty na wytrawnie 

Dyniowe curry z kalafiorem 

Pomidorowy krem z soczewicy z ciecierzycą 

Pierogi kukurydziane z farszem z batatów i wakame 


Fasolka w sosie pomidorowym z fenkułem 

Pierogi z mąki z ciecierzycy z jarmużem 

Pierogi ryżowe z marchewką 


Jaglane kopytka z mąką dyniową 

Wegański bigos 

Mix strączków z warzywami 

Czerwony ryż z pieczonymi boczniakami 

Fasolka mung w sosie dyniowym

Wegański bigos z canihua  


Potrawka z indyka z kaszą jaglaną


Wegańskie buraczkowe risotto 

Jaglane kopytka 

Wegańskie gołąbki z kaszą jaglaną i algami 

Risotto buraczkowe z suszonym mango i orzechami laskowymi 

Ciecierzycowa tortilla na zdrowo 

Polenta z sosem w stylu meksykańskim 


Kaszotto z sokiem z buraków i algami 

Gryczane pierogi z bobem 

Ciecierzyca z kalafiorem w sosie dyniowo- jarmużowym 


Kasza jaglana z jarmużem 

Kasza jaglana, warzywa i algi 

Aromatyczne warzywa z komosą ryżową 

Komosa na zielono 


Komosa z warzywami i algami 

Kasza gryczana z buraczkami i fetą 

Czarna quinoa z buraczkami i fetą

Buddha bowl (z makaronem z grochu)  

Kasza gryczana z tofu 


Buddha bowl z kaszą jaglana i komosą 

Wegańskie tacos z serem z ziemniaka 


Słodki ryż z soczewicą i kapustą

MIĘSO:


Indyk w warzywach z fetą

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz