4 maja 2017

BUDDHA BOWL Z KASZĄ JAGLANĄ I KOMOSĄ

Micha rozmaitości w kolejnej wersji! Tym razem jeszcze bardziej sycącej! ;)
Uwielbiam talerze, na których mogę znaleźć bogactwo kolorów, smaków i wartości odżywczych!


Składniki:
  • 200g kaszy jaglanej
  • 100g czarnej komosy ryżowej
  • 400g zielonej fasolki
  • 1 żółta papryka
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 2 marchewki
  • 2 garście jarmużu
  • kilka suszonych pomidorów
  • kiełki brokułu
  • 2 łyżki nasion słonecznika
  • przyprawy: kurkuma, sos sojowy
Przygotowanie:
  1. Kaszę jaglaną wymieszać z komosą, następnie dwukrotnie przepłukać, zalać wodą i ugotować z dodatkiem kurkumy.
  2. Fasolkę ugotować, a pozostałe warzywa pokroić na kawałki.
  3. Wszystkie składniki przełożyć do miski, całość skropić sosem sojowym i posypać nasionami słonecznika. 
Kalorie:
Całość (4 porcje)- ok. 1530kcal
1 porcja- ok. 383kcal