17 listopada 2017

PUDDING MIX

Takie desery lubię! Lekkie, ale sycące! I na dodatek wielosmakowe :)



Składniki:

Budyń jaglany

-150g kaszy jaglanej

-400ml mleka jaglanego

-1 łyżka syropu z agawy

Pudding chia

-3 łyżki chia

-3 łyżki mąki kokosowej

-400ml mleka jaglanego

-1 łyżka domowego dżemu z czarnej porzeczki

Dodatki

-borówki

-banan

-pomarańcza

Przygotowanie:

Budyń jaglany

  1. Kaszę jaglaną opłucz, a następnie zalej mlekiem i ugotuj.

  2. Na koniec dodaj syrop z agawy i całość zblenduj na gładką masę.


Pudding chia

  1. W mleku wymieszaj dżem, a następnie dodaj chia i odstaw na co najmniej 4 godziny.

  2. Wmieszaj mąkę kokosową i odstaw na kolejne kilkanaście minut.


Dodatki

  1. Do miski przełóż gotowy budyń jaglany, pudding chia, a całość ozdób owocami.


Kalorie:

Całość (2 puddingi) -ok. 1615kcal

1 pudding – ok. 808kcal