28 grudnia 2015

PUDDING RYŻOWY PINACOLADA

Ja dzisiaj dzień zaczynam deserowo! Ale lekko ;)
Bardzo szybki pudding ryżowy kojarzy mi się z deserami z dzieciństwa i dlatego smakuje jeszcze lepiej! :)


Składniki:
  • 4 łyżki ryżu
  • 1 łyżka mąki kokosowej
  • 1 szklanka napoju kokosowego
  • 3 plastry ananasa
  • 1 łyżka cukru kokosowego
  • 1 łyżka płatków migdałowych
Przygotowanie:
  1. Ryż ugotować do całkowitej miękkości w napoju kokosowym.
  2. Następnie ryż zblendować na gładki krem z cukrem kokosowym, zagęszczając całość mąką kokosową.
  3. Do owalnego naczynia (wyłożonego folią spożywczą) nałożyć masę i schłodzić w lodówce.
  4. Pudding podawać z kawałkami ananasa i płatkami migdałowymi. 
Było tak dobre, że chyba pokuszę się jeszcze raz o przygotowanie takiego puddingu na podwieczorek z podwójnej porcji! A co! ;)

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Kalorie:
Całość (1 pudding)- ok. 485kcal