Bardzo szybki pudding ryżowy kojarzy mi się z deserami z dzieciństwa i dlatego smakuje jeszcze lepiej! :)
Składniki:
- 4 łyżki ryżu
- 1 łyżka mąki kokosowej
- 1 szklanka napoju kokosowego
- 3 plastry ananasa
- 1 łyżka cukru kokosowego
- 1 łyżka płatków migdałowych
- Ryż ugotować do całkowitej miękkości w napoju kokosowym.
- Następnie ryż zblendować na gładki krem z cukrem kokosowym, zagęszczając całość mąką kokosową.
- Do owalnego naczynia (wyłożonego folią spożywczą) nałożyć masę i schłodzić w lodówce.
- Pudding podawać z kawałkami ananasa i płatkami migdałowymi.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (1 pudding)- ok. 485kcal