Jakiś czas temu zakochałam się w tym deserze i zaczęłam go przygotowywać na różne sposoby, z przeróżnych składników!
Jak to ja- oczywiście nie mogę przygotować go w tradycyjny sposób.
Dzisiejszy budyń to mieszanka przepysznych wegańskich produktów! Jest słodki, kremowy i co najważniejsze zdrowy!!!
Składniki:
- 4 łyżki płatków amarantusowych
- 1 szklanka truskawek
- 1 banan
- 1 łyżka syropu z jakonu
- 400g jogurtu sojowego
- 1 łyżka migdałów
- Płatki ugotować w wodzie i odstawić do wystudzenia.
- Ostudzone płatki zblendować z truskawkami, bananem, jogurtem oraz syropem z jakonu.
- Całość schłodzić i podać z migdałami.
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 670kcal
1 porcja- ok. 335kcal