Za oknem słonecznie, więc tak również musi być na moim talerzu!
Dzisiaj proponuję wszystkim odzwierciedlenie pięknej pogody w lekkim i pełnym witamin daniu! :)
Składniki:
- 30g makaronu kukurydziano- ryżowego świderki
- kilka szparagów
- kilka łodyg botwiny z liśćmi
- kilka pomidorków koktajlowych
- 1 łyżeczka pestek dyni
- koperek
- sos tamari
- Makaron ugotować i odcedzić.
- Ze szparagów odciąć 1/3 dolnej części i ugotować na parze.
- Botwinę posiekać i również ugotować.
- Wszystkie składniki wymieszać ze sobą- podawać na zimno lub ciepło skropione sosem tamari.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 300kcal

