4 czerwca 2015

WIOSENNA SAŁATKA Z MAKARONEM KUKURYDZIANYM, SZPARAGAMI I BOTWINĄ

Wiosna, a w zasadzie już lato na całego!!
Za oknem słonecznie, więc tak również musi być na moim talerzu!

Dzisiaj proponuję wszystkim odzwierciedlenie pięknej pogody w lekkim i pełnym witamin daniu! :)


Składniki:
  • 30g makaronu kukurydziano- ryżowego świderki
  • kilka szparagów
  • kilka łodyg botwiny z liśćmi
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 1 łyżeczka pestek dyni
  • koperek
  • sos tamari
Przygotowanie:
  1. Makaron ugotować i odcedzić.
  2. Ze szparagów odciąć 1/3 dolnej części i ugotować na parze.
  3. Botwinę posiekać i również ugotować.
  4. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą- podawać na zimno lub ciepło skropione sosem tamari.
Prosto, szybko, lekko i letnio! :)

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 300kcal

Szparagowe<3Love Nowalijki w kuchni