12 stycznia 2014

CIASTECZKA AMARANTUSOWE Z MORELAMI

Zachwycona smakiem i bogactwem składników poprzedniej wersji (tutaj), postanowiłam po raz kolejny upiec amarantusowe ciasteczka, jednak tym razem z dodatkiem słodkich i miękkich moreli suszonych.
Kompozycja świetna! Gorąco polecam!



W sam raz na dietetyczne niedzielne popołudnie ;)

Składniki:
  • 2 szklanki amarantusa ekspandowanego
  •  garść moreli suszonych
  • 1 banan (dojrzały)
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia (opcjonalnie)
Przygotowanie:
  1. Banana rozgnieść widelcem, bądź zblenować.
  2. Suszone morele pokroić na mniejsze kawałki.
  3. Na koniec połączyć wszystkie składniki razem (bez blendowania!).
  4. Uformować ciasteczka i piec w piekarniku- 180 stopni, czas ok. 10 minut.
Pycha! Naturalnie słodkie, z wierzchu lekko chrupiące!! Boskie!!



Kalorie:
Całość (16 ciastek)- ok. 610kcal
1 ciastko- ok. 38kcal