Troszkę tajska, troszkę japońska i moje małe modyfikacje- wyszła pycha!
Składniki:
- 50g makaronu ryżowego nitki
- 30g suszonych grzybów mun
- 3 łyżki kukurydzy
- 1 marchew
- 2 łyżeczki sezamu- białego lub czarnego (firmy OWOCOWY RAJ)*
- sos sojowy
- natka pietruszki
- limonka
- Grzyby mun namoczyć przez co najmniej 40 min w gorącej wodzie, następnie ugotować je wraz z pokrojoną w słupki marchewką.
- Podczas gotowania dodać kukurydzę i gotować całość, dodając sosu sojowego.
- Sezam lekko uprażyć na teflonowej patelni.
- Makaron ryżowy przygotować według instrukcji na opakowaniu.
- Do miski nałożyć makaron, nalać zupę, a całość skropić sosem z limonki i posypać sezamem oraz natką pietruszki.
No i oczywiście zapomniałam wspomnieć, że jak zwykle jest to bardzo dietetyczna wersja ;)
*Klikając w link każdy czytelnik mojego bloga przy zamówieniu w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ otrzyma 10zł rabatu!!!
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 410kcal
1 porcja- ok. 205kcal
