Banalnie prosta, domowa chałwa!
Bez grama dodatkowych tłuszczów, czy chemicznych polepszaczy smaku!
W 100% sezamowa! Wegańska! Bezglutenowa! Kwintesencja słodyczy, a przede wszystkim dawka pełnowartościowych kalorii :)
Dzięki właściwościom sezamu i superfood, jakim są jagody goji na pewno będzie sprzyjać zachowaniu urody i pięknej sylwetki!
Składniki:
- 1,5 szklanki sezamu (firmy OWOCOWY RAJ)*
- 4 łyżki syropu z agawy
- garść jagód goji
- Sezam lekko uprażyć na suchej patelni teflonowej (uwaga, aby go nie spalić, ponieważ stanie się gorzki!).
- Wystudzony sezam zblendować do konsystencji pasty (w blenderze lub młynku do kawy), a następnie dodać syrop z agawy i całość ugnieść w lepką masę.
- Do foremek (wyłożonych folią spożywczą) wrzucić kilka jagód goji, a następnie masę chałwową dokładnie ugniatając i odstawić do lodówki w celu schłodzenia.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (3 duże chałwy)- ok. 1630kcal
1 kawałek- ok. 543kcal