7 lutego 2017

TRUSKAWKOWE BABECZKI Z KUSKUSU

Szybkie, słodkie babeczki, które przypominają mi o wspaniałym smaku wiosennych i letnich owoców...!


Składniki:
  • 4 łyżki kuskusu
  • 4 łyżki mąki ryżowej
  • 2 jajka
  • 1 banan
  • 20g cukru waniliowego
  • garść truskawek
Przygotowanie:
  1. Kuskus zalać wrzątkiem nieco ponad poziom kaszy i odstawić pod przykryciem na kilka minut.
  2. Jajka zblendować z bananem, dodać mąkę, wcześniej przygotowany kuskus oraz cukier waniliowy- całość dokładnie wymieszać.
  3. Truskawki (w przypadku mrożonych rozmrozić) pokroić na połówki i wmieszać w masę.
  4. Masę przełożyć do foremek i piec około 25 minut w 180 stopniach.

Kalorie:
Całość (12 babeczek)- ok. 840kcal
1 babeczka- ok. 70kcal