3 stycznia 2016

KASZA KUKURYDZIANA Z KASZTANAMI I DAKTYLAMI

Dzisiaj śniadanie na słodko!
Delikatna polenta z wyśmienitymi kasztanami oraz słodkimi daktylami!

Można podać ją również na podwieczorek ;)


Składniki:
  • 4 łyżki kaszy kukurydzianej
  • kilka kasztanów jadalnych
  • kilka daktyli suszonych
  • mandarynka
  • 2 łyżeczki stevi
  • 1 szklanka mleka kokosowego
Przygotowanie:
  1. Kaszę kukurydzianą ugotować w mleku kokosowym z dodatkiem stevi.
  2. Do gotowej kaszy dodać kasztany, daktyle i kawałki mandarynek.
  3. Podawać na ciepło lub zimno.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 595kcal