Dzisiaj zdecydowałam się na zrobienie budyniu o smaku migdałowym na bazie kaszy jaglanej.
Szczerze mówiąc niewiele różni się on w konsystencji od tego tradycyjnego, powiem więcej- jest lepszy!
Z resztą sami spróbujcie :)
Składniki:
- 7 łyżek kaszy jaglanej (firmy OWOCOWY RAJ)*
- 500ml mleka migdałowego
- pół banana
- 2 łyżeczki stevi
- dodatkowo: opuncja, migdały (firmy OWOCOWY RAJ)*
- Kaszę jaglaną dwukrotnie opłukać, a następnie ugotować w mleku migdałowym z dodatkiem stevi.
- Ugotowaną kaszę zblendować z bananem.
- Całość podać z całymi migdałami i kawałkami opuncji.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" (przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 565kcal
1 porcja- ok. 283kcal
