13 czerwca 2015

KOKOSOWO- TRUSKAWKOWY SZEJK Z KRUSZONYM KAKAO

Dzisiaj prosto, szybko i na temat!
Jest dopiero rano, a już da się odczuć nadchodzący upał, zatem chłodzimy się od samego rana! :)

Prosty truskawkowy szejk z nutą kokosową i kruszonym ziarnem kakao na pewno zasmakuje każdemu, a co najważniejsze dostarczy dawkę porządnego orzeźwienia! :)


Składniki:
  • 1 szklanka płynnej części mleczka kokosowego (wody)
  • 250g mrożonych truskawek
  • 1 łyżka białej tahini
  • 1 mały jogurt naturalny
  • kruszone ziarna kakao
Przygotowanie:
  1. Owoce wraz z wodą kokosową, tahini i jogurtem naturalnym zblendować.
  2. Podawać od razu po przygotowaniu posypane kruszonymi ziarnami kakao.
Nic prostszego, a efekt pysznego orzeźwienia gwarantowany! :)


Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Kalorie:
Całość (2 szejki)- ok. 340kcal
1 szejk- ok. 170kcal

Milion Smaków Truskawek - druga edycja