Bardzo zdrowe, dietetyczne- idealne na słodką przekąskę :)
Jeszcze rok temu jakby ktoś mi powiedział, że można upiec babeczki z kaszy jaglanej, komosy, czy innych kasz to sama bym nie dowierzała... a dzisiaj nie boję się eksperymentować i przedstawiam Wam słodkie, bananowe babeczki z quinoa.
Składniki:
- 5 łyżek komosy ryżowej
- 2 łyżki płatków owsianych
- szklanka mleka
- 1 banan
- 1 białko jajka
- 1 łyżeczka stevi
Przygotowanie:
- Komosę ugotować w mleku, a następnie wymieszać ze stevią.
- Płatki owsiane zmielić na mąkę.
- Banana zblendować wraz z białkiem.
- Do komosy dodać resztę składników- wszystko wymieszać i przełożyć do foremek.
- Całość piec około 30 minut w 180 stopniach.
Kalorie:
Całość (6 babeczek)- ok. 525kcal
1 babeczka- ok. 88kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
