Dlatego zdecydowałam się je powtórzyć, ale tym razem z białym makiem i mleczkiem kokosowym! :)
Ciasto dzięki komosie bogate jest w białko, a przy tym ma rewelacyjny smak! Lekko łagodniejszy, niż tradycyjny makowiec, ponieważ biały mak ma według mnie bardziej subtelny smak! Natomiast mleczko kokosowe dodaje słodyczy i "tego czegoś" ;)
Składniki:
- 1 szklanka białej komosy ryżowej (firmy OWOCOWY RAJ)*
- 1 szklanka białego maku
- 4 łyżki płatków jaglanych
- 2 banany
- 1/2 puszki mleczka kokosowego
- 4 białka jajek
- 3 łyżeczki stevi
- Komosę ugotować w wodzie, a następnie odstawić do wystygnięcia.
- Banany zblendować z białkami i mleczkiem kokosowym, a następnie dodać pozostałe składniki i wymieszać.
- Masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 40 minut w 190 stopniach.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (20 kawałków)- ok. 1950kcal
1 kawałek- ok. 98kcal