22 października 2016

MIGDAŁOWE BABECZKI Z MASŁEM Z NERKOWCÓW

Niebo w gębie! Po prostu! ;)
Migdałowe, delikatne babeczki z kremowym masłem z nerkowców... nie mogę się od nich oderwać! ;)

Bezglutenowe i pyszne! Idealne na weekendowe łakomstwo ;)


Składniki:
  • 7 łyżek mąki migdałowej (Green Essence)*
  • 2 jajka
  • 2 banany
  • trochę masła z nerkowców
  • trochę migdałów
  • trochę malin
Przygotowanie:
  1. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę.
  2. Żółtka zblendować z bananami i bardzo delikatnie wmieszać w ubitą pianę.
  3. Do całości, powoli mieszając, dodać mąkę migdałową- masę przełożyć do foremek i piec około 20/25 minut w 180 stopniach.
  4. Na gotowe babeczki nałożyć masło z nerkowców, maliny oraz migdały.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma prezent w postaci nasion chia 100g (przy zakupach powyżej 20zł)- wystarczy wpisać kod "CHIA100" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
 
Kalorie:
Całość (10 babeczek)- ok. 1200kcal
1 babeczka- ok. 120kcal