30 czerwca 2016

KREM POMIDOROWO- DYNIOWY Z KASZĄ JAGLANĄ I KUKURYDZĄ

Lekki, ale pożywny! Delikatny i z kaszą jaglaną ;)
Idealna propozycja posiłku podczas detoksu!


Składniki:
  • 1/2 dyni
  • 500g passaty pomidorowej
  • 1 szklanka bulionu warzywnego
  • 240g kukurydzy
  • 100g kaszy jaglanej (Green Essence)*
  • czarnuszka
  • świeża kolendra
  • przyprawy: kurkuma, sól himalajska, ajowan
Przygotowanie:
  1. Dynię obrać ze skórki, pokroić i ugotować do miękkości.
  2. Następnie ugotowaną dynię zblendować z bulionem i passatą pomidorową oraz przyprawami.
  3. Gotowy krem podać z ugotowaną kaszą, kukurydzą, czarnuszką oraz świeżą kolendrą.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!! 
 
Kalorie:
Całość (4 porcje)- ok. 795kcal
1 porcja- ok. 199kcal