Krem może posłużyć, jako kolacja, czy śniadanie ;)
Składniki:
- mała dynia hokkaido
- 2 pomarańcze
- szczypta cynamonu (firmy Green Essence)*
- szczypta gałki muszkatołowej
- 1 łyżka migdałów blanszowanych
- Dynię obrać ze skórki, ugotować i ostudzić.
- Ugotowaną dynię zblendować z pomarańczami wraz ze szczyptą cynamonu i gałki muszkatołowej.
- Krem podawać z uprażonymi na suchej patelni migdałami.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 535kcal
1 porcja- ok. 268kcal