Dawno temu, jak odkryłam, że kasza jaglana i kokos to genialne połączenie stwierdziłam, że na stałe zagości moim menu :)
Kokosanki są podwójnie kokosowe, a to za sprawą wiórków kokosowych oraz syropu kokosowego! :)
Do trochę mąki ryżowej, masła z migdałów i przepis na genialne słodkości gotowe!
Składniki:
- 100g kaszy jaglanej
- 6 łyżek syropu kokosowego
- 5 łyżek wiórków kokosowych
- 1 łyżka masła z blanszowanych migdałów
- 6 łyżek mąki ryżowej
- Kaszę jaglaną opłukać i ugotować w wodzie.
- Następnie wymieszać z masłem migdałowym, syropem kokosowym i mąką ryżową.
- Z masy uformować małe ciasteczka, który następnie obtoczyć w wiórkach.
- Kokosanki piec około 20 minut w 175 stopniach.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (35 kokosanek)- ok. 1225kcal
1 kokosanka- ok. 35kcal