Zatem jeszcze przed weekendem podrzucam Wam przepis na kolejne ciasto z makiem!
Nie jest ono wilgotne, jak tradycyjne makowce. Raczej zaliczyłabym je do tych suchych ciast, które najlepiej kosztować w towarzystwie kawy, herbaty, bądź gorącej czekolady!
Wzbogacone o jakże wartościowe jagody goji oraz kruszone ziarna kakao :)
Składniki:
- 3/4 szklanki mąki jaglanej (firmy Green Essence)*
- 1,5 szklanki maku
- 2 banany
- 2 jajka
- 180g jogurtu naturalnego
- 1 garść jagód goji
- 1 garść kruszonego ziarna kakao
- Banany zblendować z jajkami i jogurtem.
- Do zblendowanych składników dodać mąkę jaglaną, mak i jagody goji, po czym wymieszać.
- Masę przełożyć do formy, a na wierzchu wysypać kruszone ziarna kakao.
- Całość piec około 35 minut w 180 stopniach.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (25 kawałków)- ok. 2330kcal
1 kawałek- ok. 93kcal