21 października 2017

JESIENNE CIASTECZKA Z GRUSZKAMI

Szykuje się szaro- bury weekend...

A ja umilę go sobie słodkościami, a co! :)

Bogate w wartości odżywcze ciasteczka u każdego wywołają uśmiech na twarzy!



Składniki:

  • 6 łyżek mąki z komosy

  • 8 łyżek mąki kukurydzianej

  • 2 jajka

  • 2 banany

  • 1 szklanka mleka migdałowego

  • 3 łyżki erytrolu

  • 2 łyżki białka konopnego

  • 2 łyżki kakao

  • cynamon

  • 1 łyżeczka miodu

  • 1 gruszka




Przygotowanie:

  1. Jajka zblenduj z bananami i mlekiem.

  2. Następnie dodaj erytrol, kakao, białko konopne oraz mąki - całość wymieszaj.

  3. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyłóż masę w formie dużych ciasteczek.

  4. Na każdym ciastku ułóż kawałek gruszki, całość oprósz cynamonem i skrop miodem.

  5. Ciasteczka piecz około 20 minut w 180 stopniach.


Kalorie:

Całość (14 ciasteczek) - ok. 1320kcal

1 ciasteczko - ok. 94kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.