I nie dziwię się! Podane z odpowiednimi dodatkami są wprost przepyszne!
Dlatego dzisiaj, aby umilić sobie popołudnie zaserwowałam obłędnie słodki, ale zarazem delikatny deser ;)
Składniki:
Warstwa chia
- 3 łyżki chia
- 250ml mleka migdałowego
- 1 łyżeczka stevi
- 2 łyżki płatków gryczanych
- 1 łyżeczka karobu
- 1 łyżeczka stevi
- kilka plastrów banana
- kilka migdałów blanszowanych
- 1 łyżeczka morwy białej suszonej
- Chia zalać mlekiem z dodatkiem stevi i odstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny.
- Płatki gryczane ugotować w wodzie z dodatkiem stevi, następnie po wchłonięciu całego płynu wymieszać z karobem.
- Do pucharka nałożyć warstwę chia, masę karobową i dodatki.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (1 pudding)- ok. 440kcal