Jeśli spotkaliście się z taką tezą to właśnie jej zaprzeczam i przedstawiam bardzo smakowite i lekkie spaghetti sojowe z dodatkiem makarony ryżowego!!
Składniki:
- 100g makaronu ryżowego
- 240g mieszanki sojowej do spaghetti
- 400ml passaty pomidorowej
- świeża bazylia
- kiełki fasoli mung
- pestki dyni
- przyprawy: papryka słodka, sól himalajska
- Makaron ryżowy zalać wrzątkiem i odstawić pod przykryciem na 3- 5 minut, po czym odcedzić.
- Mieszankę sojową podgrzać na patelni przez około 2 minuty, po czym dodać passatę pomidorową oraz bazylię i przyprawy- całość podgrzać przez kolejne 3 minuty.
- Wcześniej przygotowany makaron wyłożyć na talerz, następnie sos, a na wierzchu posypać kiełkami fasoli mung i pestkami dyni (uprażonymi na patelni).
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 903kcal
1 porcja- ok. 452kcal