Podstawą całego dania jest makaron z ryżu z dodatkiem dyni- coś pysznego!
Składniki:
- 50g makaronu ryżowego z dynią
- 200g szpinaku mrożonego
- kawałek dyni hokkaido
- kilka pomidorów koktajlowych
- 1 łyżeczka ziaren słonecznika
- 1 łyżeczka kiełków rzodkiewki
- przyprawy: suszony pomidor z bazylią i czosnkiem niedźwiedzim, sól sezamowa, papryka słodka
- Makaron ugotować i odcedzić, szpinak rozmrozić i podgrzać na patelni z dodatkiem przypraw.
- Ziarna słonecznika uprażyć na suchej teflonowej patelni.
- Pomidory koktajlowe oraz kawałek dyni zapiec w piekarniku (20min/180stopni).
- Gotowy makaron polać sosem i podać z kawałkami dyni oraz pomidorkami, całość posypać ziarnami słonecznika i kiełkami.
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 330kcal
1 porcja- ok. 165kcal
