4 października 2016

CARPACIO Z BURAKÓW Z FETĄ

Dzisiaj przystawka, czy przekąska! Bo dawno nie było :)
Prosta, szybka (pomijając czas pieczenia buraków) i pyszna!

Zakochałam się w niej i ostatnio bardzo często gości w moim menu!


Składniki:
  • 2 buraki
  • 2 garście rukoli
  • 100g fety chudej
  • garść pistacji solonych (Green Essence)*
  • 2 łyżki octu winnego
Przygotowanie:
  1. Buraki zawinąć w folię aluminiową i upiec w piekarniku (50 minut/ 200 stopni).
  2. Na talerzach ułożyć rukolę, następnie obrane ze skórki i pokrojone w cienkie plastry buraki.
  3. Całość skropić octem winnym, posypać fetą i pistacjami. 
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma prezent w postaci nasion chia 100g (przy zakupach powyżej 20zł)- wystarczy wpisać kod "CHIA100" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
 
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 460kcal
1 porcja- ok. 230kcal