Prosta, szybka (pomijając czas pieczenia buraków) i pyszna!
Zakochałam się w niej i ostatnio bardzo często gości w moim menu!
Składniki:
- 2 buraki
- 2 garście rukoli
- 100g fety chudej
- garść pistacji solonych (Green Essence)*
- 2 łyżki octu winnego
- Buraki zawinąć w folię aluminiową i upiec w piekarniku (50 minut/ 200 stopni).
- Na talerzach ułożyć rukolę, następnie obrane ze skórki i pokrojone w cienkie plastry buraki.
- Całość skropić octem winnym, posypać fetą i pistacjami.
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 460kcal
1 porcja- ok. 230kcal
Bardzo ciekawy przepis, ostatnio na blogach widziałam zastosowanie fety tylko w różnych dietetycznych sałatkach :) Na pewno spróbuje swoich sił i skorzystam z kodu.
OdpowiedzUsuńCzekam na kolejne posty i pozdrawiam!
świetnie, że kod się przyda ;) mam nadzieję, że carpacio będzie smakować ;)
Usuń