Temperatury wręcz nas rozpieszczają zatem postanowiłam dogodzić sobie lodowym ciastem :)
Przywołało ono zdecydowanie smak lata! Zniknęło w mgnieniu oka ;)
Składniki:
- 1 garść daktyli
- 100g płatków z ryżu brązowego
- 200g orzechów nerkowca (firmy Green Essence)*
- garść mrożonych malin
- 1/3 szklanki mleka migdałowego
- Daktyle namoczyć, a następnie odcedzić i zblendować z płatkami.
- Spód wyłożyć do formy wyłożonej folią spożywczą.
- Nerkowce namoczyć w wodzie (co najmniej 4 godziny), po czym zblendować na gładki krem z mlekiem i mrożonymi malinami.
- Masę wyłożyć na wcześniej przygotowany spód, na wierzch poukładać całe maliny.
- Ciasto odstawić do zamrażarki na co najmniej godzinę.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (8 kawałków)- ok. 1630kcal
1 kawałek- ok. 204kcal