18 października 2018

KUKURYDZIANE BABECZKI Z JABŁKIEM I PRZYPRAWAMI KORZENNYMI

Szybki i lekki deser na jesienny dni :)



Składniki:

  • 2 jajka

  • 2 duże jabłka

  • 4 łyżki ksylitolu

  • pół szklanki mleka ryżowego

  • 7 łyżek mąki kukurydzianej

  • kilka orzechów laskowych

  • przyprawy: cynamon, kardamon, gałka muszkatołowa




Przygotowanie:

  1. Jajka zblenduj z mlekiem , przyprawami, ksylitolem i mąką.

  2. Do powstałej masy dokładnie wmieszaj pokrojone w bardzo drobną kostkę jabłka.

  3. Masę przełóż do foremek, na wierzch każdej wyłóż orzechy laskowe i piecz około 25 minut w 180 stopniach.


Kalorie:

Całość (15 babeczek) – ok. 810kcal

1 babeczka – ok. 54kcal