11 marca 2015

BANANOWY PUDDING JAGLANY Z ZIARNAMI KAKAO I NUTĄ WANILII

Nie zawsze mam ochotę na wypieki, jednak zawsze masz ochotę na coś słodkiego!
Dlatego czasem w ramach podwieczorku serwuję sobie słodkie (ZDROWE) desery, które są nieskomplikowane i szybkie w wykonaniu :)

Jednym z moich ulubionych jest właśnie pudding jaglany, a tym razem w kremowej odsłonie z nutą wanilii i kakao :)


Składniki:
  • 6 łyżek kaszy jaglanej
  • 0,5l mela kokosowego
  • garść daktyli (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • 1 banan
  • 1 łyżka kruszonych ziaren kakao
  • laska wanilii
Przygotowanie:
  1. Kaszę jaglaną opłukać dwukrotnie, a następnie ugotować w mleku z dodatkiem pokrojonych drobno daktyli oraz rozkrojoną laską wanilii.
  2. Po ugotowaniu wyciągnąć laskę wanilii, a kaszę odstawić do wystygnięcia.
  3. Ostudzoną kaszę zblendować z bananem, a następnie wymieszać z kruszonymi ziarnami kakao (podawać schłodzone).
Taki zdrowy, domowy pudding to świetna propozycja nie tylko dla dorosłych, ale przede wszystkim dla dzieci :)


*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!

Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok.750kcal
1 porcja- ok. 375kcal

Wiosenny detoks