Dlatego czasem w ramach podwieczorku serwuję sobie słodkie (ZDROWE) desery, które są nieskomplikowane i szybkie w wykonaniu :)
Jednym z moich ulubionych jest właśnie pudding jaglany, a tym razem w kremowej odsłonie z nutą wanilii i kakao :)
Składniki:
- 6 łyżek kaszy jaglanej
- 0,5l mela kokosowego
- garść daktyli (firmy OWOCOWY RAJ)*
- 1 banan
- 1 łyżka kruszonych ziaren kakao
- laska wanilii
- Kaszę jaglaną opłukać dwukrotnie, a następnie ugotować w mleku z dodatkiem pokrojonych drobno daktyli oraz rozkrojoną laską wanilii.
- Po ugotowaniu wyciągnąć laskę wanilii, a kaszę odstawić do wystygnięcia.
- Ostudzoną kaszę zblendować z bananem, a następnie wymieszać z kruszonymi ziarnami kakao (podawać schłodzone).
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok.750kcal
1 porcja- ok. 375kcal
