2 października 2014

POMARAŃCZOWE CIASTECZKA JAGLANE Z AMARANTUSEM

Bez mąki! Bez cukru! Bez jajek i tłuszczu! 

 

Ostatnio pomarańczowy to mój ulubiony kolor, a to oczywiście za sprawą dyni.

Pomarańczowe ciasteczka zawierają niewiele składników, a przy tym są bardzo zdrowe!

Mała przyjemność z wykorzystaniem pełnowartościowej kaszy jaglanej i amarantusa.


Składniki:
  • 8 łyżek kaszy jaglanej (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • 5 łyżek amarantusa ekspandowanego (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • 1 banan
  • 200g dyni 
  • 1 łyżeczka stevi
Przygotowanie:
  1. Kaszę jaglaną opłukać i ugotować, a następnie odstawić do wystygnięcia.
  2. Dynię obrać ze skórki, ugotować i zblendować z bananem oraz stevią na mus.
  3. Wszystko razem połączyć z amarantusem i wymieszać.
  4. Uformować małe ciasteczka i piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni.

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" (przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!

Kalorie:
Całość (15 ciasteczek)- ok. 600kcal
1 ciasteczko- ok. 40kcal

Dynia na słodko i słono