2 lutego 2017

RÓŻANE BATONIKI Z NERKOWCÓW

Czyli to, co uwielbiam najbardziej! Daktyle i nerkowce! :)
Z lekkim różanym aromatem... w postaci batoników... idealne na 2 śniadanie, które dostarczy mnóstwa energii ze zdrowych składników :)


Składniki:
Przygotowanie:
  1. Nerkowce zmielić według uznania (ja nie mielę na mąkę, ponieważ lubię wyczuwalne kawałki nerkowców).
  2. Daktyle namoczyć, a następnie odcedzić i zblendować na mus z olejkiem różanym.
  3. Mus daktylowy wymieszać z nerkowcami- masę wyłożyć do kwadratowej formy (wyłożonej folią spożywczą).
  4. Całość po schłodzeniu w lodówce pokroić na kawałki w kształcie batonów.
 
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (12 batonów)- ok. 1800kcal
1 baton- ok. 150kcal