Z lekkim różanym aromatem... w postaci batoników... idealne na 2 śniadanie, które dostarczy mnóstwa energii ze zdrowych składników :)
Składniki:
- 250g nerkowców
- 150g daktyli
- kilka kropel aromatu różanego
- Nerkowce zmielić według uznania (ja nie mielę na mąkę, ponieważ lubię wyczuwalne kawałki nerkowców).
- Daktyle namoczyć, a następnie odcedzić i zblendować na mus z olejkiem różanym.
- Mus daktylowy wymieszać z nerkowcami- masę wyłożyć do kwadratowej formy (wyłożonej folią spożywczą).
- Całość po schłodzeniu w lodówce pokroić na kawałki w kształcie batonów.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (12 batonów)- ok. 1800kcal
1 baton- ok. 150kcal