Z mięsem, z tofu, z samymi warzywami... jednak ja najbardziej lubię na słodko!
I jak powiedziałam, tak też uczyniłam. Dzisiaj zagościł u mnie makaron z ryżu tajskiego na słodko, z dodatkiem słodkich, chrupiących nerkowców, mleka kokosowego i kawałków suszonego mango!
Składniki:
- 30g makaronu z ryżu tajskiego
- 1 garść orzechów nerkowca
- kilka kawałków suszonego mango
- 1/2 szklanki mleka kokosowego
- 2 łyżki inuliny
- kawałek banana
- Mleko zagotować i wymieszać z inuliną, tak aby zgęstniało.
- Makaron ugotować w wodzie, a orzechy nerkowca uprażyć na suchej patelni.
- Ugotowany makaron wymieszać z mlekiem, całość podać z plasterkami banana, orzechami nerkowca i kawałkami suszonego mango.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 620kcal
1 porcja- ok. 310kcal