28 listopada 2016

BEZGLUTENOWY MAKARON Z ZIELONYM PESTO

Wszystko, co zielone jest zdrowe i bardzo wartościowe!
A kto nie lubi pesto? ;)

Można je przyrządzić na wiele sposobów, a z ulubionym makaronem smakuje wyśmienicie! :)
Moje pesto przyrządziłam trochę inaczej, niż te standardowe.


Składniki:
  • 120g makaronu ryżowo- kukurydzianej spaghetti
  • pół awokado
  • 2 garście szpinaku
  • kawałek zielonej papryki
  • 1 łyżka oleju z pestek dyni
  • 1 łyżka soku z limonki
  • przyprawy: sól himalajska, estragon
  • 1 łyżka nasion słonecznika
Przygotowanie:
  1. Makaron ugotować i odcedzić.
  2. Awokado, szpinak, paprykę, olej, przyprawy oraz sok z limonki zblendować dokładnie.
  3. Makaron wymieszać z pesto, posypać uprażonymi nasionami słonecznika. 
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 715kcal
1 porcja- ok. 358kcal