9 listopada 2015

GRANOLA JABŁKOWA

Raz na jakiś czas robię domową granolę, ponieważ nie ma nic lepszego jak swój ulubiony zestaw płatków i bakali! Wykorzystuję ją oczywiście do przygotowania śniadań, jak i pysznych, lekkich deserów!

A dzisiaj granola o smaku jabłek z wieloma dodatkami, co sprawia, że na pewno nie jest nudna w smaku! :)


Składniki:
  • 100g płatków owsianych
  • 100g płatków jaglanych
  • 2 małe jabłka
  • 1 mały banan
  • 5 łyżek białego maku
  • 2 garście jagód goji (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • 150g pestek dyni
  • 5 łyżek lnu złotego

Przygotowanie:
  1. Jabłka obrać ze skórek i zblendować na mus z bananem.
  2. Do musu owocowego dodać wszystkie pozostałe składniki (oprócz jagód goji) i wyłożyć na blaszkę (wyłożoną papierem do pieczenia).
  3. Granolę piec w temperaturze 160 stopni przez około 20 minut (podczas pieczenia 2 razy przemieszać).
  4. Do gotowej granoli dodać jagody goji. 

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
 
Kalorie:
Całość (15 porcji)- ok. 2545kcal
1 porcja- ok. 170kcal