Dodaję bakalie i delektuję się niezwykle prostym, jak i pysznym ciastem! :)
Składniki:
- 200g mąki kasztanowej
- 2 banany
- 3/4 szklanki mleka migdałowego
- bakalie (po 2 łyżki): jagody goji, płatki migdałowe, żurawina suszona cała (firmy OWOCOWY RAJ)*
- Banany zblendować z mlekiem oraz mąką kasztanową.
- Do masy dodać połowę bakalii i wymieszać.
- Masę wylać do formy (sylikonowej lub wyłożonej papierem do pieczenia) na wysokość nie większą, niż 2 cm.
- Ciasto piec około 35 minut w 180 stopniach.
- Gotowe ciasto posypać pozostałymi bakaliami.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (20 kawałków)- ok. 1225kcal
1 kawałek- ok. 61kcal