Te nie odbiegają od klasycznych swoim smakiem i chrupkością, a dodatek orzechów pecan robi swoje!
Polecam, ponieważ są to jedne z lepszych ciasteczek, jakie ostatnio robiłam :)
Składniki:
- 5 łyżek płatków owsianych
- 1 łyżka mąki sojowej (firmy OWOCOWY RAJ)*
- 1 łyżeczka cynamonu
- 3 łyżki puree z pieczonej dyni
- 4 łyżki mleka migdałowego
- 2 daktyle
- 10 orzechów pecan (firmy OWOCOWY RAJ)*
- Płatki owsiane zmielić na mąkę i połączyć z mąką sojową oraz cynamonem.
- Do suchych składników dodać puree z dyni i mleko migdałowe, a następnie dokładnie wymieszać.
- Na koniec wrzucić posiekane daktyle i uformować małe kuleczki, lekko je spłaszczając- do każdego na wierzch wcisnąć po jednym orzechu pecan.
- Scones piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Dietetycznie i smacznie! A najlepszy jest smak tych chrupiących orzechów... :)
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" (przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (10 scones)- ok . 490kcal
1 scones- ok. 49kcal

