Co najważniejsze świetnie nas rozgrzewają.
Ja do swojej wykorzystałam po prosu warzywa, które akurat miałam pod ręką i wyszła super zupa! ;)
Składniki:
- 6 łyżek kaszy jaglanej (firmy OWOCOWY RAJ)*
- 3 marchewki
- pół selera
- 1 pietruszka
- 1 łyżeczka natki pietruszki
- przyprawy: curry, imbir, sól morska, ziele angielskie, liść laurowy
- Kaszę jaglaną opłukać, a następnie ugotować z dodatkiem curry.
- Wszystkie warzywa obrać, pokroić na mniejsze kawałki i ugotować z dodatkiem soli, liścia laurowego i ziela angielskiego.
- Ugotowane warzywa zblendować wraz z wywarem, w którym się gotowały.
- Całość doprawić curry i imbirem.
- Podawać z kasza jaglaną i natką pietruszki.
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 380kcal
1 porcja- ok. 190kcal

