24 lipca 2016

WANILIOWA JAGLANKA Z LETNIMI OWOCAMI

Dzisiaj niedziela- dzień wolny, więc i śniadanie musi być pyszne, kolorowe i zdrowe! ;)
Jaglanka na bazie płatków jaglanych z odrobiną wanilii oraz owoce i nerkowce... nie ma nic lepszego, niż weekendowe śniadania!!!


Składniki:
  • 5 łyżek płatków jaglanych
  • 1 szklanka mleka migdałowego
  • 1/2 garści jagód
  • 1/2 garści malin
  • 1/2 garści borówek
  • kilka nerkowców
  • szczypta sproszkowanej wanilii
  • szczypta sproszkowanej stewi
Przygotowanie:
  1. Płatki jaglane ugotować w mleku z dodatkiem wanilii i stewi.
  2. Gotową jaglankę podać z owocami i nerkowcami.
Smakuje znakomicie zarówno na ciepło, jak i na zimno! :)

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 420kcal