9 października 2016

JAGLANY BUDYŃ Z CZEKOŚLIWKĄ

Niedawno zachwycałam się domową czekośliwką bez dodatku cukru! (klik)
Teraz zachwycam się śniadaniem z jej dodatkiem.... mój ukochany budyń jaglany z czekośliwką- takie proste i jakie pyszne! ;)


Składniki:
  • 80g kaszy jaglanej (Green Essence)*
  • 2 szklanki mleka
  • 3 łyżki czekośliwki
  • szczypta stewi
Przygotowanie:
  1. Kaszę jaglaną dwukrotnie opłukać w wodzie, a następnie zalać mlekiem z dodatkiem stewi i ugotować.
  2. Ostudzoną kaszę zblendować bardzo dokładnie (w razie potrzeby dolać mleka), a następnie przełożyć do słoiczka przekładając budyń warstwą czekośliwki.

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma prezent w postaci nasion chia 100g (przy zakupach powyżej 20zł)- wystarczy wpisać kod "CHIA100" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
 
Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 530kcal