14 lutego 2016

MIGDAŁOWO- KAROBOWE CIASTO Z GRYKI

Wielu z Was już się przekonało, że swego czasu zapomniana kasza gryczana sprawdza się idealnie nie tylko w daniach obiadowych, ale również w słodkościach!

Ja najbardziej lubię ciasta właśnie na bazie kaszy gryczanej z karobem, bądź kakao- ciasto posiada strukturę i smak brownie! ;) Do tego delikatne, lekko słodkie nerkowce... coś pysznego!


Składniki:
  • 1 szklanka kaszy gryczanej krakowskiej
  • 3/4 szklanki mąki migdałowej
  • 2 łyżki karobu
  • 1 banan
  • garść nerkowców (Green Essence)*
  • 3 łyżeczki stevi
Przygotowanie:
  1. Kaszę gryczaną ugotować i ostudzić.
  2. Ostudzoną kaszę zblendować z karobem, mąką migdałową, bananem i stevią.
  3. Masę przełożyć do formy, a na wierzchu poukładać nerkowce.
  4. Ciasto piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni- odstawić do wystygnięcia.

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
 
Kalorie:
Całość (14 kawałków)- ok. 1445kcal
1 kawałek- ok. 103kcal