23 sierpnia 2014

KREMOWA OWSIANKA BANANOWA Z JEŻYNAMI

Wszyscy wiemy, jak wartościowym posiłkiem jest owsianka. Zwłaszcza, gdy dodamy do niej przykładowo świeże owoce!

Banan dodaje owsiance smaku i konsystencji kremu, natomiast jeżyny... długo można opowiadać- były pyszne!


Składniki:
  • 5 łyżek płatków owsianych
  • 1 banan
  • garść jeżyn
  • 1 łyżka amarantusa ekspandowanego
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
Przygotowanie:
  1. Płatki owsiane namoczyć, a następnie ugotować z cynamonem.
  2. Gotowe płatki zblendować z bananem i wymieszać z częścią pokrojonych jeżyn- przełożyć do miseczki.
  3. Podać z jogurtem naturalnym, posypać amarantusem i poukładać jeżyny.
Taka owsianka to nie tylko idealnie sycące i zdrowe śniadanie, dające energię na cały dzień... ale również smakowity i lekki deser ;)

Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 370kcal

Lekkie desery bez piekarnika vol 2Jeżyny 2014Lato w pełni!