21 czerwca 2016

LODY BANANOWO- TRUSKAWKOWE Z NEKTAREM KOKOSOWYM

Lody to podstawowy letni deser!
U mnie królują truskawkowo- bananowe najlepiej ze słodkim syropem- tym razem z nektarem kokosowym!


Składniki:
  • 2 banany
  • 0,5kg truskawek
  • mały jogurt naturalny
  • 2 łyżki nektaru kokosowego
  • 2 łyżki jagód goji
Przygotowanie:
  1. Banany oraz truskawki pokroić w plastry/kawałki i zamrozić.
  2. Mrożone owoce zblendować z jogurtem naturalnym.
  3. Lody polać nektarem kokosowym i posypać jagodami goji.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 590kcal
1 porcja- ok. 295kcal