17 października 2014

OWOCOWY TORT Z ARBUZA

Spacerując pośród sklepowych półek dostrzegłam arbuza i pomyślałam, że dawno go nie jadłam!
A może zrobić tak na dobry początek weekendy tort z arbuza z owocami?
To jest myśl!

I tak właśnie powstał kolorowy przysmak na piątkowy wieczór :)


Składniki:
  • 1 arbuz
  • kilka truskawek
  • garść winogron
  • 1 kiwi
  • 1 pomarańcza
Przygotowanie:
  1. Odkroić z arbuza dolną i górną część, a następnie obkroić dookoła ściągając skórkę, aby powstał kształt walca.
  2. Udekorować arbuza pozostałymi owocami (według weny twórczej).

Tort jest lekki i orzeźwiający! A jak cieszy oczy... a to przecież oczami jemy! :)

Następnym razem tort podam z sosem jogurtowym i prażonymi płatkami migdałowymi.

Kalorie:
Całość (12 kawałków)- ok. 600kcal
1 kawałek- ok.50kcal