12 lutego 2017

RÓŻANY PUDDING Z CHIA Z MUSEM MANGO I GRANATEM

W środku zimy zawsze przyda się trochę kolorów w kuchni!
A na poprawę nastroju najlepiej zaserwować sobie deser! ;)


Składniki:
  • 40g chia
  • kilka kropel aromatu różanego
  • 2 chlusty wody różanej
  • 3/4 szklanki mleka ryżowego
  • 1/2 łyżeczki stewi
  • mango
  • 1 łyżeczka maranty trzcinowej
  • kawałek granatu
Przygotowanie:
  1. Chia zalać mlekiem wymieszanym z wodą różaną, aromatem różanym oraz stewią i moczyć przez co najmniej 4 godziny.
  2. Mango zblendować na mus z dodatkiem maranty trzcinowej.
  3. Gotowy pudding przełożyć do pucharku, następnie nałożyć mus mango i posypać ziarenkami granatu.

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (1 pudding)- ok. 510kcal