23 września 2017

GRANOLA PEŁNA ZIAREN

Domowa granola.... uwielbiam! Niestety znika w mgnieniu oka... :)

Zawsze robię ją w innej wersji. Dzisiaj zdecydowałam się na dodatek w postaci ziaren i orzechów mniam! :)



 

Składniki:

  • 200g płatków owsianych

  • 200g płatków żytnich

  • 200g rodzynek

  • 100g pestek dyni

  • 100g nasion słonecznika

  • 100g orzechów laskowych

  • 100g sezamu

  • 1 jabłko

  • 1 banan

  • 2 łyżki miodu


Przygotowanie:

  1. Rodzynki namocz przez kilka minut i odcedź.

  2. Jabłko zblenduj z bananem i miodem.

  3. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj.

  4. Granolę rozłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz ją około 35 minut (kilkukrotnie mieszając, aby się nie przypaliła).


Ja zjadłam granolę dzisiaj rano w towarzystwie domowych lodów bananowych :)

 

Kalorie:

Całość (20 porcji) - ok. 4735kcal

1 porcja - ok. 237kcal