Jako źródło węglowodanów- banany i mrożone jagody!
Za źródło białka posłużyły mi mleko sojowe oraz sproszkowane białko słonecznikowe!
I do tego akcent zdrowych tłuszczy w postaci płatków migdałowych!
Składniki:
- 4 łyżki płatków jaglanych
- 1,5 szklanki mleka sojowego
- 1 łyżka białka słonecznikowego
- 2 garście jagód
- banan
- 1 łyżka płatków migdałowych
- Płatki jaglane ugotować w szklance mleka sojowego.
- Ostudzone płatki zblendować z bananem, jagodami, pozostałą połową szklanki mleka sojowego oraz białkiem słonecznikowym.
- Pudding podawać z uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (1 pudding)- ok. 535kcal