Uwielbiam ten kremowy smak.... A jakby tak zrobić budyń jaglany w 3 smakach?! Niebo w gębie!
Słodka nuta wanilii, wyraziste kakao z orzechami oraz urocze truskawki! Brzmi jak przepis na pyszny deser? ;)
Dla mnie jak najbardziej! :)
Składniki:
Składniki do bazy
- 150g kaszy jaglanej
- 450ml mleka
- 40g cukru waniliowego
- 1 łyżeczka kakao
- 1 łyżeczka musu migdałowego
- garść truskawek
- pół laski wanilii
- garść truskawek
Przygotowanie:
- Kaszę jaglaną porządnie opłukać, a następnie ugotować w mleku z dodatkiem cukru.
- Ugotowaną kaszę podzielić na 3 części, każdą z części zblendować ze składnikami na daną warstwę.
- Do pojemników nałożyć kolejno każdą warstwę, całość polać ciepłym musem z zagotowanych truskawek.
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 845kcal
1 porcja- ok. 423kcal