5 marca 2015

JABŁKOWE BATONY OWSIANE Z SUSZONYMI MORELAMI I SYROPEM KLONOWYM

Czy Wy też czasem macie po prostu dość zwyczajnej śniadaniowej owsianki?
Lub czy w trakcie dnia napada Was "mały głód"?

Te batony są świetnym rozwiązaniem! Są bardzo pożywne, a przy tym zawierają suszone morele, które usprawniają pracę jelit ;)

Oczywiście nie mogło też zabraknąć słodyczy w postaci syropu klonowego, który świetnie komponuje się z jabłkami :)


Składniki:
  • 200g kaszy owsianej
  • 5 łyżek płatków żytnich (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • 100g moreli suszonych 
  • 3 jabłka
  • 1 banan
  • 2 białka jajek
  • 4 łyżki syropu klonowego
Przygotowanie:
  1. Kaszę owsianą ugotować z dodatkiem pokrojonych drobno moreli.
  2. Białka zblendować z bananem, jabłkami i syropem klonowym.
  3. Płatki żytnie zmielić na mąkę.
  4. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać.
  5. Masę przełożyć do formy i piec około 40 minut w 190 stopniach.
  6. Po wystudzeniu pokroić na kawałki.
Takie batoniki już nie raz posłużyły mi, jako zdrowa przekąska poza domem, smaczny i zdrowy deser, czy po prostu szybkie śniadanie :)


*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!

Kalorie:
Całość (20 batonów)- ok. 1690kcal
1 baton- ok. 85kcal

Zastąp słoik pysznym daniem - III edycjaWiosenny detoks