1 stycznia 2017

RYŻOWA SAŁATKA Z BURACZKAMI I ORZECHAMI WŁOSKIMI

Po hucznej zabawie Sylwestrowej pora na coś zdrowego i lekkiego!
Ryżowa sałatka z chrupiącymi buraczkami oraz orzechami włoskimi- sycąca i z charakterem! ;)


Składniki:
  • 100g ryżu brązowego
  • 3 buraki
  • pęczek natki pietruszki
  • garść orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 łyżki octu winnego
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
Przygotowanie:
  1. Ryż ugotować, buraki również, a następnie pokroić je w półksiężyce.
  2. Gotowe buraczki wymieszać z ryżem oraz posiekaną natką pietruszki.
  3. Miód, ocet, sos sojowy wymieszać, a następnie powstały sos wmieszać w sałatkę.
  4. Gotową sałatkę podać z lekko uprażonymi orzechami włoskimi.

Kalorie:
Całość (3 porcje)- ok. 710kcal
1 porcja- ok. 237kcal