Te ogromne, zielone świeżutkie cukinie... od razu zdecydowałam się zakupić jedną i tak powstała lekka zupa z cukinii ;)
Składniki:
- pół dużej cukinii
- 50g makaronu ryżowego nitki
- 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
- koperek
- przyprawy: sól morska, pieprz cytrynowy
- ostropest plamisty (firmy OWOCOWY RAJ)*
Przygotowanie:
- Cukinię obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki, a następnie ugotować w małej ilości wody.
- Ugotowaną cukinię odcedzić z nadmiaru wody i zblendować z dodatkiem przypraw oraz ostropestu.
- Makaron ryżowy zalać wrzątkiem i odstawić na 3 minuty pod przykryciem, odcedzić.
- Zupę podawać z dodatkiem jogurtu naturalnego i koperku.
*Klikając w link każdy czytelnik mojego bloga przy zamówieniu w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ otrzyma 10zł rabatu!!!
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 250kcal
1 porcja- ok. 125kcal